Troubleshooting Seismosignal on Windows 11

01-Installation of new versions
Post Reply
Milad_m2
Posts: 2
Joined: 24 Apr 2023, 11:47

Troubleshooting Seismosignal on Windows 11

Post by Milad_m2 »

Hi,

I recently acquired an academic license for Seismosignal and downloaded the free trial version onto my Windows 11 operating system. Unfortunately, upon opening the software, it freezes and becomes unresponsive. I'm hoping someone can provide some guidance on how to resolve this issue.
Milad_m2
Posts: 2
Joined: 24 Apr 2023, 11:47

Re: Troubleshooting Seismosignal on Windows 11

Post by Milad_m2 »

I was able to identify the issue with Seismosignal and have a solution for anyone who might encounter it.

It appears that Seismosignal is unable to run correctly on high-resolution displays such as mine, which was set to 3840 X 2160. However, I was able to resolve the problem by reducing the display resolution to 1680 x 1050. After doing so, Seismosignal worked properly.
User avatar
seismosoft
Posts: 1201
Joined: 06 Jul 2007, 04:55

Re: Troubleshooting Seismosignal on Windows 11

Post by seismosoft »

Milad_m2,

It is good that you sorted this out, however note that the resolution should not be the problem. I am using SeismoSignal in my PC with a 3840x2400 resolution without any problems.

Seismosoft Support
Post Reply

Return to “01-Installation of new versions”