Changing time step

03-Unexpected behaviour/errors
Post Reply
sadraddin
Posts: 23
Joined: 23 Jul 2014, 18:33

Changing time step

Post by sadraddin »

Hello SeismoMatch developer
Can I change time step from 0.01 to 0.02?
My time histories have time stepping 0.02 and I want to remain this time stepping for the matched time histories. Can I do that?
Thanks
User avatar
z.gronti
Posts: 616
Joined: 16 Oct 2013, 08:14

Re: Changing time step

Post by z.gronti »

Dear sadraddin,

You may change the time-step of the time-history in the "Input File Parameters" module, when loading the accelerogram.
Zoi Gronti
Seismosoft Srl.
sadraddin
Posts: 23
Joined: 23 Jul 2014, 18:33

Re: Changing time step

Post by sadraddin »

Thanks for your response. I mean I want to remain as dt=0.02 sec but seismomatch gives dt=0.01 sec. So, can I do that? or is there any software doing this?

Thanks z.gronti
User avatar
z.gronti
Posts: 616
Joined: 16 Oct 2013, 08:14

Re: Changing time step

Post by z.gronti »

Dear Sadraddin,

Open the accelerogram through File > Open Single..., in the "Input File Parameters" module you should set the "Time Step dt" parameter equal to 0.02. If you do so, then the matched accelerogram will be created with a time step equal to 0.02.
Zoi Gronti
Seismosoft Srl.
Post Reply

Return to “03-Unexpected behaviour/errors”