Slab Opening

02-Getting started with the modelling
Post Reply
Ralazem
Posts: 44
Joined: 08 Feb 2019, 02:38

Slab Opening

Post by Ralazem » 06 Mar 2019, 02:41

How can I create a slab opening for the core wall? I tried all options, (perimeter slab, automatic, etc) but i cant seem to make an opening where the core walls are.

User avatar
seismosoft
Posts: 594
Joined: 06 Jul 2007, 04:55

Re: Slab Opening

Post by seismosoft » 07 Mar 2019, 12:34

You can do this in the Building Modeller by creating the edges of the hole with the slab edges functionality.
One prerequisite is that at least one edge has no be adjacent to a beam.
Seismosoft Support

Ralazem
Posts: 44
Joined: 08 Feb 2019, 02:38

Re: Slab Opening

Post by Ralazem » 21 Mar 2019, 05:40

I tried to do it with the building modeler, the way you said, but it still didn't work. I had at least 3 edges adjacent to beams.

User avatar
z.gronti
Posts: 458
Joined: 16 Oct 2013, 08:14

Re: Slab Opening

Post by z.gronti » 21 Mar 2019, 14:41

Dear Ralazem,

Do you mean that you are not able to assign a free edge or insert a slab by perimeter within the Building Modeller? If so, could you please send me your model and the floor's plan view at z.gronti@seismosoft.com in order to check it?
Zoi Gronti
Seismosoft Srl.

Ralazem
Posts: 44
Joined: 08 Feb 2019, 02:38

Re: Slab Opening

Post by Ralazem » 22 Mar 2019, 00:28

I have emailed you.

Thank you!

User avatar
z.gronti
Posts: 458
Joined: 16 Oct 2013, 08:14

Re: Slab Opening

Post by z.gronti » 22 Mar 2019, 11:07

Dear Ralazem,

I took a quick look at your model and it seems to me that you have inserted the slab openings correctly. Why are you saying that the slabs are not assigned correctly?
Please also check my answer on the topic below:
https://www.seismosoft.com/forum/viewto ... 117&t=5391
Zoi Gronti
Seismosoft Srl.

Post Reply