rigid diaphragm 2D

02-Getting started with the modelling
Post Reply
Amira
Posts: 2
Joined: 26 Dec 2021, 15:46

rigid diaphragm 2D

Post by Amira »

how to made rigid diaphragm in 2D RC frame and what meaning master point and slave point and the rigid diaphragm made to each story or one diaphragm for building
huffte
Posts: 947
Joined: 22 Jul 2011, 10:19
Location: Cookeville, Tennessee, USA
Contact:

Re: rigid diaphragm 2D

Post by huffte »

For a 3D model, it is typical to have one diaphragm per floor with many different possibilities for master/slave options. One popular option would be to have a node at the center of mass of each floor serve as the master, with other nodes on that floor slaves. Not sure why you need rigid diapghagm for 2D?
Tim Huff
Amira
Posts: 2
Joined: 26 Dec 2021, 15:46

Re: rigid diaphragm 2D

Post by Amira »

I made verfication for aproblem used rigid diaphrame in 2d and when made the problem without it the result not matched so i want to made it in 2d frame how
huffte
Posts: 947
Joined: 22 Jul 2011, 10:19
Location: Cookeville, Tennessee, USA
Contact:

Re: rigid diaphragm 2D

Post by huffte »

Maybe a bit more description of the desired model would enable forum users to provide some guidance.
Tim Huff
Post Reply

Return to “02-Getting started with the modelling”